10 de març 2006

LLAR INFANTS DEL MON

Salaches, a la comuna de Rohal, districte de Preak Net Preah, provincia de Banteay Meanchey, Cambotja.

El VANNAK (8) El pare va abandonar la familia i al cab d'un any la mare va marxar a treballar a Thailandia i no se n'ha sabut res mes. Te un defecte a la gola que li impedeix parlar correctament, pero el dia 14 l'operen a Siem Reap.
La SREY TOUCH (9) I el SOK YEUTH (7) Tenen quatre germans mes. L' Alain els va trobar pel carrer recollint el que podien de les deixalles per poder menjar. El pare va morir de sida i la mare no se'n podia ocupar de tots ells... pero no va voler que els gramans grans (17-15-13) i el mes petit (3) entressin a la llar.

La SAN DAY (ningu sap l'edat que te, uns 8-9 anys) La mare va marxar quan ella va neixer i el pare l'apallisava fins al punt de donar-la un dia per morta. La va enterrar i sort dels veins que la van sentir cridar. Diuen que es boja... Tots ells tenen una historia tragica al darrera, pero no ho sembla... l'Alain es el responsable de que aquests nens tornin a somriure amb ganes.
Els hem vist ballar, cantar, jugar, correr, estudiar, rentar, menjar, ajudar en les tasques quotidianes, fer deures, anar a classe... sempre entre riatlles col.lectives, sempre ajudant-se els uns als altres amb un sentit de la responsabilitat propia d'un adult.
Ells ens han acollit entre timides caricies, caloroses abrasades, riatlles efusives, amb dolsor, amb tendresa, amb amor, donant-nos la ma, saltant-nos al coll, fent-nos riure i somniar en un mon millor...
Infants del Mon es l'ONG andorrana que ha lluitat per tirar endavant aquest orfelinat que acull a 50 nens i dona acollida a 220 nens externs que igualment gaudeixen de les activitats quotidianes que organitza la llar. Qui vulgui apadrinar un infant o coneixer els demes projectes, pot consultar la seva web http://www.infantsdelmon.ad/

1 Comments:

Blogger Delfí Roca said...

toc, toc, holaaa.

Us he trobat a traves de l'article de l'Informacions (Diari d'andorra) de diumenge. Per cert, esteu molt guapos a la foto.
Avui, dia de la constitució us visito per primera vegada, sorpres i encantat de poder seguir la vostra aventura de coneixer i comprovar que tots som una gran familia, junts navegant per l'espai en una nau rodona i blau que es desplaça a 14.000 km/h. I vosaltres en bici!

Una abraçada.

19:56  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Estadisticas y contadores web gratis
Contadores Gratis スクール情報