07 de febrer 2006

NORD THAI (Chiang Mai - Chiang Khong)

Quan vam comencar a pedalar pel nord del pais, poc ens podiem imaginar el que ens esperava! Tota la zona fronterera amb Myanmar es molt muntanyosa, selvatica i esta habitada per diverses tribus minoritaries. Les poques carreteres que hi accedeixen tiren pel dret i no s'entretenen fent corbes i giravolts per guanyar alzada, sino que ho fan per la via directa amb rampes continuades del 80% i 90% !! Els nens a peu fins i tot van mes rapid...
Hem atravessat l'anomentat Triangle d'Or, una confluencia de fronteres entre Laos, Myanmar i Thailandia, famos pel cultiu d'opi. Les hill tribes vivien basicament d'aixo, pero l'estat -en els ultims 15 anys- ha intentat frenar el trafic de droga introduint nous cultius com el cafe i el te i ha contruit noves carreteres per tenir millor acces a la vigilancia d'aquest raco perdut del mon.
Hem vist per primer cop el Mae Khong!!! el gran riu que neix al Tibet i banya les terres del Yunnan (Xina), Laos, Thailandia, Cambodia i Vietnam... una frontera fisica entre gran part de Laos i Thailandia.
Uf, uf, uf...
Un dels nombrosos pobles Akha, que no estan en el circuit turistic.
El nostre plat de cada dia, els noodles. Be... sovint son dos pel Joan. En poc temps hem passat de menjar amb coberts, amb el pa, amb les mans i ara amb dos palets.
Pique !
A Samaki Mai, despres de 1.900 m de desnivell de fortisssimes pujades, vam dir prou. Ens va acollir una familia Akha, on curiosament la filla gran Shu estava casada amb en Totof, un frances d'origen arab... una gran vetllada, amb converses de tot tipus.
El Mae Khong !
La gran autopista del sudestasiatic.
Aquest tram es especialment conegut per la pesca del peix gat gegant (peix amb bigotis), que despres es ven als mercats de Bangkok a uns preus desorbitants.
Aquest homenet esta per tot arreu... als temples, dins les coves, als cims de les muntanyes... sentat, estirat, vestit de taronja, d'or, despullat, n'hi ha de primets, de grassonets, meditant... No sabem pas qui deu ser?

1 Comments:

Blogger beti faura & joan rovira said...

ei que ningu no deixa cap comentari !!

14:35  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Estadisticas y contadores web gratis
Contadores Gratis スクール情報