07 de febrer 2006

la bona cuina...

La gastronomia tambe es una part important del nostre viatge... i a qui no li agrada menjar be? Fins ara la nostra alimentacio era de supervivencia. No es que passessim gana, pero el que se'n diu disfrutar... A Iran el tema culinari era molt aburrit: sempre un plat d'arros blanc "a palo seco" i un pinxo de corder (kebab), tot i que quan algu ens convidava a casa seva la varietat augmentava a base de salsetes molt ben condimentades ..... Al Pakistan l'arros va millorar amb verduretes, pero...aaiii... picava massa. A la India la carta del menu es va multiplicar, pero com mes al sud anavem, mes picava tot. I al final tot es resumia en una varietat de petits recipients amb salses a quina mes picant, acompanyades o be d'arros blanc pastos (per poder-ho amassar be amb els dits) o be de "pa" en les seves multiples versions: xapatti, paratha, roti, naan, dosa (una mena de crepe cruixent)
Per primer cop en el viatge disfrutem de veritat de la cuina del pais... es variada, abundant, en trobes a tot arreu, no pica, es saludable... utilitzen tant l'arros com la pasta (d'arros o de blat) i introdueixen molts vegetals, germinats de soja, tofu, cacahuets, alls, chili, herbes aromatiques, gambetes seques...
en fi aqui va una recepta senzilla del plat mes tipic de qualsevol xiringuito de carrer, que a nosaltres ens encanta, per a que ho pogueu compartir amb nosaltres.
PAD THAI
2 cebes tendres i soja germinada
4/6 grans d'alls amb pell
40 gr de tofu (tallat a daus o tires fines)
1 1/2 cullerada de tamarind (sino salsa de soja)
1 cullerada de sucre de canya
1 cullerada de fish sauce (concentrat de peix)
100 gr de noodles d'arros
2 cullerades de cacahuets
1/2 llima (sino llimona)

1. Preparem una salsa amb el sucre, la fish sauce i el tamarind amb una mica d'aigua fins que es desfaci el sucre. Reservar.
2. Posar una mica d'oli de soja al wok. Primer fregirem una mica l'all aixafat amb pell per donar gust a l'oli i despres afegirem el tofu (tambe hi podriem posar gambetes, pollastre...)
3. Afegim l'ou, apartant lleugerament el que hi ha dins, i quan estigui mig cuit ho remenem tot.

4. Afegim la salsa que teniem preparada del pas 1 i despres els noodles. Barregem be tot fins que aquests agafin un color marronos. Per ultim afegim les cebes tallades a trocets i la soja germinada (5 seg.) espolvorejem pel damunt amb els cacahuets i ja ho podem servir.

Bon profit

Estadisticas y contadores web gratis
Contadores Gratis スクール情報