05 de gener 2006

TAMIL NADU (India)

Tamil Nadu, l'estat amb mes de 30.000 temples. Encara que no n'hem visitat cap, es pot intuir per la quantitat de persones que et trobes pel cami fent peregrinacions (descalsos). A nosaltres ens demanaven quin era el nostre desti... i no entenien que no anessim a buscar cap lloc sant. La nostra ruta ha reseguit la zona muntanyosa dels Nilguiris que se situa entre els 1.000 m i 2.700 m. Molts dels trams atravessen diferents parcs naturals amb molta vida salvatge. Atencio amb els micos, ja que et prenen el menjar que portes a la vista. Aqui hem superat algun dels desnivells mes forts, com la pujada a Ooty (2.250 m) 1.600 m en 13 km de rampa inacabable. Tot i estar a una alcada considerable, de dia fa molta calor i de neu... res de res, tot i que als vespres fa fresqueta. La zona te moltes possibilitats de fer bons trekkings, pero no vam poder aconseguir el permis necessari. Especialment maca es la zona de Munnar, on hi ha les plantacions de te mes important de l'estat de Kerala.

Aqui a la India, es molt important portar alguna bocina per fer-se sentir. Jo me n'he instal.lat una de Rickshaws.



La India, un pais superpoblat on trobes gent a cada raco. Aixo ocasiona algun problema fins i tot per anar a "pixar". Pero quan entres en un parc nacional, la gent desapareix i nomes ens creuem amb algun cotxe que passa cridant: Elephant, elephant !!!


Els bidons Probike no nomes serveixen per la bici. Aqui fa molta humitat i calor, s'ha de beure constantment.


Per sort les inacabables pujades les fem per zones d'espectaculars boscos i amb els anims de la gent que anem trobant. Mai haviem saludat tant...


Mai ens falta alguna fruita per menjar pel cami... pero si no les amagues be, els micos et salten al damunt i te les prenen...

Sr. amb cotxe: "Don't stop here, it's very dangerous !! "

Joan: Ah si ? Why?

Sr. amb cotxe: "Tiger is coming !! "

Paradeta en un dels multiples xiringuitos que anem trobant... sucs fruita, cocos, samosas, te... Aqui sempre hi ha quelcom per menjar i normalment servit sobre una fulla de coco. Una mica d'arros i salsetes. Ah ! i res de coberts, amb la ma. Agafes l'arros, el barrejes amb les salses i a la boca. Llastima que sempre piquen una animalada i acabem menjant nomes l'arros.

Pujant cap a Munnar... zona de grans plantacions de te i arbres florits. La recoleccio de les fulles de te es fa de forma manual i principalment per dones. Sempre es recullen les fules tendres que van sortin al capdemunt, de forma que les plantes generen un paisatge uniforme i de suaus ondulacions.

El Saree, el vestit nacional de les dones a la India. Un simple tros de tela rectangular, de 1x5 m, serveix per vestir de forma molt elegant a una dona. En les ocasions especials, com el primer dia de l'any, totes van amb sarees de seda natural. Les dones l'utilitzen per a tot i requereix una certa gracia per portar-lo. Preferentment, utilitzen colors lluents i vistosos, es facil veure dones treballant a les carreteres o picant pedra i vestides com si anessin a un casament.


Cap d'any a Ooty en una festa improvisada ....

Estadisticas y contadores web gratis
Contadores Gratis スクール情報