15 de gener 2006

MALDIVIAN DREAM

Maldives prove d'una paraula en sanscrit que significa guirnalda... 1.200 illes agrupades en 25 atolons, de les quals 250 estan habitades per la gent local i 100 destinades unicament al turisme. La poblacio ronda els 250.000 habitants, dels quals 70.000 viuen a la capital, Male.
La nostra casa durant una curta setmana on s'anaven succeint les inmersions una rera l'altre i a quina mes fantastica. Un vaixell armat al pais i completament de fusta, molt confortable i espaios.



En Marc i na Marilen, dos amfitrions malloquins de primera, que ens van conduir per molts dels racons que amaga el mon submari de les Maldives. Al crit de "a l'aigua" tots rapids a saltar per la borda del dhoni i deixar-se transportar pels corrents en un vol ingravid de colors. Colors que es van anar convertint en diferents especies de peixos, coralls, nudibranquis, crustacis...

El recorregut de la travessia resegueix quatre atolons, Male Nord, Rashdhoo, Ari i Male Sud, passant per inombrables illetes de pesadors, de resorts o sencillament desertiques.

Parada de seguretat a 5 m, la inmersio s'ha acabat... I tu, que has vist?
Taurons de punta balnca, tortuges, ralles, morenes, gambes boxejadores, bancs de pargos, tonyines, barracudes, peix ballesta, peix lloro, nemos, pallassos, peix globo, peix erizo, peix pedra, nudibranquis...


El Maldive Victory, un vaixell enfonsat a 30m i que encara conserva la seva carrega: sacs de ciment, cartrons de tabac, material escolar, transistors... tot recobert de madrepora, corall, ostres gegants i milers de bancs de peixos tan a dins com a fora.


Una trobada sempre desitjada, el Napoleo ! Un peix sempre atent al que passa al seu voltant i que rapidament vindra a curiosejar... aquest cop cap a la Beti


Estem disfrutant tranquilament del pastis que avui tenim per postre i ... a un crit del capita, el Marc i la Marilen salten de la cadira: tauro ballena a la vista !!! tots a l'aigua... sencillament alucinant poder nadar al costat d'un animal d'aquesta embergadura i que pels seus suaus moviment despren una sensacio de pau i tranquilitat. A l'esquerra de la foto els brasos de la Beti i a la dreta el Llorens.

Les sortides nocturnes, descobreixen un seguit de sorpreses, com aquest minuscul nudibranqui aferrat al casc d'un pecio (vaixell enfonsat). Saltes a l'aigua i ... foscor, silenci... unicament els feixos de llums de les llanternes.


Les fotos subacuatiques han estat realitzades per Jose Fernandez de Bilbao

Estadisticas y contadores web gratis
Contadores Gratis スクール情報