21 de desembre 2005

go, go... GOA (India)

97 km de costes han fet de Goa un dels destins preferits pels hippies dels anys 60 que baixaven de Kathmandu per refrescar-se a les seves platjes. La regio es un palmeral atapeit, esquitxat de poblets a tocar l'un de l'altre, esglesies blanques i mooolta gent. Aquesta antiga colonia portuguesa encara esta farcida de noms com Fernandes, Braganza, Alvares, da Silva... i la majoria de la poblacio es cristiana. El verd intens cobreix turons i plana i nomes s'atura en veure passar els rius. Pedalar per aquestes zones, malgrat la calor, es tot una delicia i molt distret. Els km passen rapid perque no tenim temps d'assimilar tot allo que veiem. Les carreteres interiors i secundaries, son estretes pero en bastant bon estat i poc transit: el bus local, els pocs turistes que s'han llogat una moto, algun gos fent la migdiada al bell mig, gallines passejant, gent traginant d'un lloc a l'altre, nens saludant amb el seu "hello" habitual (i alguna variacio del tipus "give me a pen")...i les vaques que son les que tenen prioritat.
El contrast entre els ultims mesos ha estat brutal: ens hem lligat el shador a la cadera i ja no cal carretejar 10 L d'aigua... cada cop que tenim sed parem a fer una "canya" (de sucre, eh!). Hi ha paradetes de fruita a tot arreu i per poques rupies pots pendre un suc de sindria (preferit beti), de pinya (preferit joan), de chicko (no sabem que es pero esta bo), de taronja, papaya...
Totes les platjes son maques, pero pots triar la teva en funcio de l'ambient que busquis: Arambol i Anjuna, el lloc on es refugien els nous hippies. Baga i Calangute, si vols veure el famosos de Bollywood, la gent be de Bombay, si t'agraden les nits boges de Tito's... Palolem, una de les mes maques pero degradada per la quantitat de xiringos. "L'autor choice is" Cabo de Rama i Agonda, llocs poc concorreguts i que encara conserven el seu encant natural.

India es el pais dels colors i les flors, en pots trobar a tot arreu i les utilitzen per decorar cotxes, motos, cases, les trenes de les noies.... i per que no la bici ?



Diuen que una imatge val mes que mil paraules.... i les postes de sol encara son millors.




Durant uns dies vam canviar la nostra tenda pels "Coco-Huts" en la nostra ruta de platja en platja.






Sovint les carreteres van creuant rius, on sempre hi ha algun tipus de ferri que et passa d'un costat a l'altre. Be, en aquest cas no les teniem totes.... pero finalment "no problem".



Molts del trams els fem acompanyats amb gent local que tambe es desplaca amb bicicleta i que ens ajuda a sortir del laberint de vifurcacions que anem trobant.



Les dones del pais encara no han superat l'etapa del bikini.... deu ser molt incomode banyar-se amb sahri !!






Als mercats locals de cada poble, trobes peix fresquissim i molt ve de preu. Hi pot trobar taurons minis, pomfrets, sardinetes, tonyina...

Estadisticas y contadores web gratis
Contadores Gratis スクール情報